Volledig scherm
Debutant Kromhouters eindigde dit seizoen als derde in de eerste klasse. © Raphael Drent

Cavallet had vooraf blind getekend voor derde plek met Kromhouters

TIEL - Christian Cavallet kijkt tevreden terug op zijn eerste seizoen als coach van de hockeyers van Kromhouters.. Zijn ploeg eindigde als promovendus in de eerste klasse als derde en had een tijd zicht op promotie.

Als je hem in september had verteld dat zijn ploeg aan het einde van de rit op de derde plaats in de eerste klasse zou staan, had Cavallet je vreemd aangekeken. Niet degraderen was het devies. Uiteindelijk werd het dus íetsje meer dan ‘niet degraderen’, tot groot plezier van Cavallet.

Het hád nog mooier kunnen zijn. Tot aan de drie weken lange break rond Pasen had Kromhouters goede papieren om tweede te worden, goed voor een ticket voor de play-offs. Een zwakke serie met verliespartijen tegen Amersfoort, Apeldoorn en Houten volgde. 

Planning

Een smet op een verder uitstekend seizoen, aldus Cavallet. ,,Die break was veel te lang. Daar zijn we niet goed mee omgegaan. Misschien dat ik volgend jaar mijn planning voor die periode anders moet doen.”

Toch is Cavallet trots op zijn ploeg die zich na die zwakke serie weer oprichtte. ,,We hebben écht iets moois neergezet. De jongens hebben zich in alle opzichten wel verbeterd: techniek, tactiek, mentaliteit. Ze hebben allemaal stappen gemaakt. Er is heel hard gewerkt. Ik ben heel blij.”

Over volgend seizoen kan hij logischerwijs nog weinig zeggen. ,,Het hangt af van de selectie die we dan hebben. Het zou mooi zijn als we ons kunnen nestelen in de top van de eerste klasse.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport