Etienne van Empel in het shirt van zijn Italiaanse werkgever.
Volledig scherm
Etienne van Empel in het shirt van zijn Italiaanse werkgever. © Vini Zabu - KTM / Riccardo Scanferla

Coronavirus en slecht weer drijven Etienne van Empel naar Spanje

BARCELONA - Het slechte weer en het coronavirus drijven wielrenner Etienne van Empel naar Spanje. 

Zijn Italiaanse ploeg Vini Zabù - KTM trok zich terug uit de Ronde van Taiwan en komt vooralsnog ook niet in het thuisland in actie. De wielrenner uit Geldermalsen houdt nu in Spanje zijn vorm vast.

,,Reinier Honig, een oud-ploeggenoot bij Roompot, vroeg ik of ik zin had mee te gaan op een trainingsstage in de buurt van Barcelona. We blijven daar nog tot volgende week.”

,,Maar wedstrijden heb ik de komende tijd niet, dus als het weer in Nederland niet beter wordt, sluit ik niet uit dat ik nog een keertje de warmte opzoek.”

Taiwan

Van Empel heeft gemengde gevoelens over het afzeggen van de ronde in Taiwan door zijn ploeg. ,,Ik kwam net terug van de Ronde van Colombia die op hoogte werd verreden en van die vorm hoopte ik in de volgende wedstrijden te profiteren. Bovendien had ik dit voorjaar al niet zo veel wedstrijden op het programma staan, dus dan is het heel jammer als het niet doorgaat.”

,,Maar aan de andere kant, wil je ook niet zoals de ploegen in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten in Abu Dhabi in een hotel komen vast te zitten. Mijn ploeggenoten zijn inmiddels weer thuis, maar die hebben wel een paar dagen in quarantaine gezeten. En dan kun je ook niet trainen.”

Gisteren kwam er ook duidelijkheid over de Strade Bianche. Die koers is uitgesteld. Of de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo doorgaan, blijft afwachten.

Milaan-San Remo

 ,,We waren niet uitgenodigd voor de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico, maar Milaan-San Remo staat voor ons wel op het programma. Wie daar gaan rijden, is nog niet bekend.”

Ook staat er aan het einde van de maand voor zijn ploeg Vini Zabù - KTM nog een etappekoers in Noord-Italië op het programma. ,,Maar het is dus maar afwachten of die doorgaat.”

Voorlopig zit er niets anders op voor Van Empel om in de trainingen zijn kilometers te maken. 

,,Het is jammer dat ik niet weet wanneer mijn volgende koers is, het is altijd fijn als je ergens naar toe kunt werken. Maar ja, het is zoals het is, er valt niets aan te veranderen.” 

Regiosport