Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Culemborgse dammers houden schade beperkt

CULEMBORG - De dammers van Denk en Zet noteren dit seizoen wisselvallige uitslagen. Na de 13-7 winst in de vorige ronde bij Gouda had de damploeg uit Culemborg zaterdag veel moeite met het bezoekende 020: 10-10.

In het wedstrijdverloop stonden de Culemborgers met 6-10 in een nadelige situatie. Aan de resterende twee borden repareerden Pim Meurs en teamleider Tjeerd Harmsma de achterstand. Het winnende tweetal behoedde Denk en Zet met hun winstpartij voor de dreigende nederlaag.

Na een tactisch spelletje deelde Alexander Boulatov de punten met Getmanski waarna Pieter Steijlen na een verkeerde opbouw door Paul Oudshoorn weggecombineerd werd en Björn Winkel na een opsluiting tegen Thijssen kansloos was. Met de vijf daarop volgende remises, keek Denk en Zet tegen een achterstand van vier punten aan. In de partijen van Thijs Vreugdenhil (tegen Johan Capelle), Sven Winkel (Peter van Heun), Boudewijn Derkx (Rob Geurtsen), Evgueni Vatoetin (Krijn ter Braake) en Vladislav Valjuk (Ruph Bhawanibhiek) viel geen beslissing.

Meurs speelde een geweldige partij tegen collega grootmeester Ndjofang uit Kameroen. De Culemborger dwong na een slim offer een afwikkeling af die tot een gewonnen eindspel leidde. In de laatste partij had Harmsma groot voordeel en een materiële voorsprong op Johan Bastiaannet. De Culemborgse captain versloeg de eindspelexpert uit de hoofdstad.

Regiosport