Volledig scherm
Kees Thijssen en Jean-Marc Ndjofang op archiefbeeld. De Denk en Zet-spelers wonnen met 11-9 van Dammend Tilburg. © William Hoogteyling

Denk en Zet haalt opgelucht adem na krappe winst

TILBURG - De dammers van Denk en Zet staan na de weer krappe 11-9 één punt achter Hijken. De Culemborgers versloegen in de vijfde ronde Dammend Tilburg en blijven tweede. Het tiental haalde opgelucht adem. Ondanks voordeel aan enkele borden bleef het bij twee keer winst en één keer verlies.

Met deze winst met minimaal verschil behield Culemborg plek twee, direct achter favoriet Hijken. In Tilburg deelden Tjeerd Harmsma, Pim Meurs en topscorer Jean-Marc Ndjofang de punten voordat Bas Messemaker na schijfwinst won. Boudewijn Derkx breidde de voorsprong met overrompelend afspel uit. Simon Harmsma moest na een verkeerd plan in het middenspel buigen: zijn eindspel bleek niet te redden.

In de slotfase was het betere spel bij Denk en Zet onvoldoende voor winst. Kees Thijssen won net niet. Het overwicht van Paul Oudshoorn sloeg niet door, het voordeel van Dik de Voogd verwaterde. Ook Vladislav Valjuk moest in remise berusten.

Regiosport