Paul Oudshoorn op archiefbeeld. De dammer van Denk en Zet was oppermachtig en verzilverde zijn overwicht met een zesklapper.
Volledig scherm
Paul Oudshoorn op archiefbeeld. De dammer van Denk en Zet was oppermachtig en verzilverde zijn overwicht met een zesklapper.

Denk en Zet handhaaft zich aan kop in ereklasse

CULEMBORG - De dammers van Denk en Zet wonnen ook hun tweede wedstrijd in de ereklasse met ruim verschil. Na deze onbedreigde overwinning gaat het Culemborgse tiental samen met de favorieten uit Huissen, Hijken en Schiedam met de maximale score aan kop.

Denk en Zet stuurde het bezoekende CTD na een eenzijdig wedstrijdverloop met een forse 15-5 nederlaag naar Arnhem terug. De Culemborgers, die zelf Boudewijn Derkx en Pim Meurs wegens vakantie misten, troffen een verzwakte tegenstander die aantrad met twee zwakke pionnen en met een speler minder.

Na de reglementaire winst voor Dik de Voogd die geen tegenspeler had, verslikte Simon Harmsma zich in de opening en stond het na zijn verlies weer gelijk. Daarna ging de wedstrijd voor Denk en Zet op rolletjes lopen.

Paul Oudshoorn was oppermachtig en verzilverde zijn overwicht met een zesklapper. Pieter Steijlen bracht een leuke winnende damzet op het bord. Tjeerd Harmsma was in het eindspel de volgende winnaar.

De Arnhemmers moesten ook buigen voor Kees Thijssen, Jean-Marc Ndjofang en Vladislav Valjuk. Bas Messemaker speelde remise en invaller Henk Ruesink verloor.

Regiosport