Volledig scherm
Bas Messemaker (baard) analyseert op archiefbeeld met zijn teamgenoten een wedstrijd na die hij heeft gespeeld. Messemaker won als enige zijn partij in het 10-10 gelijkspel. © William Hoogteyling

Denk en Zet houdt knap stand bij favoriet Schiedam

SCHIEDAM - De dammers van Denk en Zet hielden knap stand bij het sterke Schiedam, één van de favorieten voor de landstitel. De derde wedstrijd voor de ereklasse eindigde onbeslist (10-10). Van beide tientallen won slechts één speler, Bas Messemaker was dat bij de Culemborgers.

Bij het begin toen de opstellingen waren vrijgegeven, zagen de spelers van Denk en Zet kansborden. Dat gold ook voor de partij van Messemaker; het bleek een goede aanname want na een mooie flankspelpartij kon Messemaker de winst opstrijken. De partijen van de supergrootmeesters bleven in evenwicht. Kees Thijssen deed dat tegen Clerc, Jean-Marc Ndjofang tegen Gantwarg.

Pieter Steijlen bleef verdedigend overeind tegen Virny. Dik de Voogd kwam beter uit de verf dan Ron Heusdens. Het voordeel van Pim Meurs op Kos sloeg niet door; Vladislav Valjuk weerstond NK-deelnemer Remeijer. Intussen verloor Simon Harmsma na lang verzet van veelvoudig NK-speler Meijer.

Aan de topborden pakten Boudewijn Derkx (tegen Van Berkel) en Paul Oudshoorn (Slump) een punt waarna het verdienstelijk 10-10 werd, waarna de ploeg op de tweede plaats staat. De Culemborgers hebben een punt minder dan titelverdediger Hijken, na winst op Huissen als enige zonder puntverlies.

Regiosport