Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Denk en Zet loopt onnodig puntverlies op

APELDOORN - De dammers van Denk en Zet slaagden er niet in het verzwakte Apeldoorn op verlies te zetten. De 10-10 uitslag was een tegenvallend resultaat.

De start van de Culemborgse ereklasser was veelbelovend. De Apeldoornse spelers aan de borden 9 en 10 zijn niet van ereklasseniveau. Dik de Voogd pakte Allard van Tongeren moeiteloos in. Alexander Boulatov won ook vlot van Cees Groen. Pim Meurs had tegen de ruilende Alexander Presman geen kans. Vladislav Valjuk bleef keurig op de been tegen Andrej Kalmakov, de sterkste grootmeester. De nederlaag van John van den Borst tegen Hendrik van der Zee ontstond na beslissende dreigingen.

Voor Evgueni Vatoetin kwam de remise tegen Bas Messemaker niet in gevaar. Björn Winkel tastte in het middenspel mis tegen veelvoudig NK-deelnemer Hein Meijer en verloor. Pieter Steijlen hield zijn partij tegen Frerik Andriessen onder controle: remise. Harmsma kwam tegen Jasper Lemmen na een scherpe partij ook op remise uit.

Sven Winkel zocht in de laatste partij tegen Gep Leeflang in een gecompliceerd eindspel vergeefs naar winst. Zijn puntendeling leidde tot de 10-10 uitslag.

Regiosport