Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Derde plaats voor amazone Brigit de Man op NK

RENSWOUDE - Brigit de Man uit Lienden werd dit weekeinde derde tijdens het Nederlands kampioenschap eventing voor junioren en Young Riders in Renswoude. De Man was een van de drie amazones uit de regio die actie kwam. Streekgenoten Aliene Ruyter en Tonke van de Pol waren in Renswoude minder succesvol.

Brigit de Man kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De dressuurproef op donderdag ging volgens De Man heel goed. Daarvoor geldt hoe minder strafpunten hoe beter. Haar doel was rond de zestig strafpunten te blijven en dat lukte. Toscane sprong een keer over in de contragalop, maar voor de rest liet ze zich superfijn rijden.

De wedstrijd in Renswoude was tevens een observatiewedstrijd voor het EK. In augustus is er een observatiewedstrijd in het Duitse Bad Harzburg en daar doet De Wit ook aan mee.

Beide andere regionale amazones kregen in Renswoude te kampen met pech. Aliene Ruyter viel van haar Bomba af na een crosshindernis en Bellevue van Tonke van de Pol weigerde in het springparcours voor de driesprong.

Regiosport