Dirk-Jan van de Water was sterk op het Gelders kampioenschap dressuur.
Volledig scherm
Dirk-Jan van de Water was sterk op het Gelders kampioenschap dressuur. © Van Assendelft / jeroen Appels

Dirk-Jan van de Water haalt steeds hoger niveau

HELLOUW/HIERDEN - Het is nog maar een kwestie van tijd of Dirk-Jan van de Water breekt door op het hoogste niveau.

De dressurruiter uit Hellouw is goed op weg en gaf dit weekeinde tijdens de Gelderse kampioenschappen in Hierden zijn visitekaartje nadrukkelijk af.

De Gelderse kampioenschappen begonnen voor Dirk-Jan van de Water al op vrijdag met een proef in de klasse ZZ-Licht met HokyPoky. 

,,Ze liep super fijn. In de periode voorafgaande deze wedstrijd was ze ook al in vorm. Ze werd tweede in de finale om de Zilveren Roskam en we wonnen de kür op muziek onlangs bij manege De Paardesprong in Neerijnen.”

,,In de proef in Hierden scoorden we 73% en daarmee plaatsten we ons voor de kür op muziek. Hiervoor kregen we 73.50% en dat was goed voor de reservetitel. Ze is echt mijn prinses en blinkt uit door haar tactmatige manier van bewegen en constante, stille aanleuning.”

Een dag later startte de ruiter uit Hellouw met Picasso en Konfusius in Hierden. ,,Met beiden in de klasse L2. Picasso liep een harmonieuze en strakke proef zonder echte fouten. En won de kampioenstitel met 71.33%. Hij is nog heel jong, maar toch extra geconcentreerd in de ring en geeft altijd net dat beetje extra.”

,,Konfucius is een van mijn beste paarden ooit, en om te zien ook een van de knapste. Maar hij is nog hengst en heeft wat last van zijn hormonen. Hij is drukker met de omgeving dan met mij en we hadden dan ook enkele flinke fouten in de proef. Dat kostte veel punten.”

De combinatie reed in het sterke deelnemersveld toch nog naar de zesde plaats met 68.08%. 

,,Ik heb veel vertrouwen in hem en geloof dat als hij ouder wordt hij nog echt wel een keer een belangrijke titel gaat winnen. Hij heeft iets meer tijd nodig.”

Regiosport