Volledig scherm
Emmie Bouman. © William Hoogteyling

Emmie Bouman is duizendpoot van SGV

ClubheldenCULEMBORG - Emmie Bouman (42) doet zóveel voor korfbalvereniging SGV in Culemborg, dat ze eigenlijk werk uit handen zou moeten geven. Maar dat vindt de clubheld niet makkelijk.

„Je kunt beter vragen wanneer Emmie er níet is”, klinkt het op zaterdagmiddag uit meerdere monden bij korfbalvereniging SGV in Culemborg. Het is dan ook een hele klus om al haar werkzaamheden voor Bouman’s club op te schrijven. Een greep uit al haar verdiensten voor de club: ze zit in het bestuur en de technische commissie, is barhoofd, helpt mee bij evenementen én geeft training aan een recreantengroep met vijftigplussers. „Ik neem graag zelf het initiatief. Als ik merk dat er iets moet gebeuren, dan pak ik dat het liefst meteen zelf aan.”

Rustiger aan doen

Hoe gaat het in z'n werk?
kaderElke sportvereniging heeft ze: helden die al hun vrije tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium.
Stem ook!
Heeft jouw club ook een echte clubheld? Laat het ons weten!
Ga naar dg.nl/clubhelden en stem op jouw held. Wie weet, wint jouw club dan wel 10.000 euro. Als je nu stemt, maak je zelf kans op een lotenpakket van de Nederlandse Loterij ter waarde van 50 euro. Stemmen kan tot 1 november.

Bouman is de duizendpoot van de vereniging. Is er ergens hulp nodig, dan staat ze vooraan. Dat doet ze allemaal naast haar drukke baan als meubelmaakster. „Soms denk je wel eens: ik moet rustiger aan gaan doen. Ik ben ’s avonds vaak hier, terwijl ik de ochtend erna alweer om 6.00 uur op moet. Maar het blijft zo leuk om te doen.”

De Culemborgse kwam als zevenjarig meisje voor het eerst bij de club. Ze wilde graag een balsport doen. Omdat haar oom bij SGV speelde, kwam ze bij die vereniging terecht. „Ik dacht toen dat hij basketbalde, en dat leek me wel wat. Maar het was dus korfbal. Ik vond het meteen erg leuk om te doen.” Bouman doorliep als speler én als trainster alle jeugd- en seniorenteams. Tegenwoordig staat ze wat minder op het veld, al geeft ze dus nog wel training aan recreanten. „Daar ben ik anderhalf jaar geleden mee begonnen. Toen deden er acht mee. Nu zijn dat er al een stuk of vijftien.”

Quote

Ik ben ’s avonds vaak hier, terwijl ik de ochtend erna alweer om 6.00 uur op moet.

Emmie Bouman

Groei

Ze hoopt dat haar club in de komende jaren groeit. Het ledenaantal hangt de laatste jaren zo rond de honderd, en dat mag best een beetje meer worden. Vooral de jeugd kan wel wat aanwas gebruiken. Het is voor haar dan ook wel duidelijk wat ze zou doen, als ze bij Clubhelden 2017 in de prijzen valt. „Ik zou dan meer materialen voor de jeugd aanschaffen. En misschien een camera, zodat de wedstrijden kunnen worden opgenomen.”

Zelf speelt Bouman tegenwoordig in het derde team van SGV, maar ze is nog altijd erg fanatiek. „Het is leuk om wedstrijd op ervaring te winnen. Ik overzie het spelletje graag, loop geen meter te veel.”

Ken jij ook een echte clubvrijwilliger die in het zonnetje gezet moet worden? Geef hem of haar dan nu op via clubheld2017.nl

Regiosport