Volledig scherm
FC Lienden-spits Rafael Uiterloo. © Raphaël Drent

FC Lienden hoopt op veel derby's in landelijke divisie

LIENDEN - Bij FC Lienden kijken ze positief aan tegen de komst van een landelijke divisie. De Betuwse club, momenteel koploper in de topklasse zondag, wil vanaf het seizoen 2016/2017 graag deel uitmaken van de nieuwe competitie.

"Het grootste voordeel is dat we ons dan kunnen meten met topploegen uit het zaterdagvoetbal uit onze regio", vindt Nico Wagenvoort, secretaris van FC Lienden. "Reken maar dat ons sportpark vol zit als GVVV op bezoek komt. Hopelijk maken ook DOVO en Bennekom de stap omhoog."

Regeltjes
Hoewel de nieuwe voetbalpiramide allerlei regeltjes met zich meebrengt, deinst FC Lienden niet terug voor de landelijke divisie, die straks de verbinding moet vormen tussen het prof- en amateurvoetbal. "Het eisenpakket is al flink versoepeld", meent Wagenvoort.

"We werken de lijst af om te kijken aan welke eisen we voldoen en wat we nog moeten realiseren. Nadelen zien we niet. Dat iedereen kan promoveren en degraderen is goed voor het voetbal en de spanning in de competities."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport