Freek de Jong kan winkel in truien beginnen

DEIL - Veertien keer eerder hoorde Freek de Jong al het Wilhelmus spelen, maar een Nederlandse titel blijft bijzonder voor de veldrijder uit Enspijk.

Freek de Jong poseert met zijn dochters Jill (de oudste die ook fiets) en Yara én alle kampioenstruien.
Volledig scherm
Freek de Jong poseert met zijn dochters Jill (de oudste die ook fiets) en Yara én alle kampioenstruien. © William Hoogteyling

Het verbaasde hem zelf ook een beetje, toen hij daar op het hoogste treetje stond in Rucphen. De vreugde die los kwam nadat hij zijn vijftiende Nederlandse titel in het veldrijden won. ,,Ik had niet gedacht dat ik zo blij zou zijn. Deze titel maakt meer los dan ik verwacht had”, vertelt de 39-jarige Freek de Jong.

,,Een Nederlands kampioenschap blijft speciaal. Ik ben ook nog steeds zenuwachtig voor een NK, veel meer dan voor andere wedstrijden. Dat merk ik ook bij de andere jongens die vaak, net als ik, ook al bijna hun hele leven lang op de fiets zitten.”

De Jong was net op tijd in vorm voor het NK cyclocross voor masters 40+ dat afgelopen weekeinde plaatsvond in Rucphen. De laatste vijf crossen voor het kampioenschap schreef hij op zijn naam en hij schaarde zich daarmee bij de topfavorieten voor de titel.

Toch was hij vooraf niet helemaal zeker van zijn zaak. ,,Ik had die wedstrijden ook weer niet overtuigend gewonnen en ik wist dat er nog wel meer renners kans zouden maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport