Volledig scherm
TiVoC op archiefbeeld. © William Hoogteyling

Gehavend TiVoC kan niet meer dan weerstand bieden

TIEL - De volleyballers van TiVoC deden hun uiterste best maar konden in eigen huis niet winnen van Renswouw: 1-3.

,,Het was een pittige pot”, vond Tony Hendriksen van TiVoC. ,,We waren er steeds dichtbij, maar verloren dan alsnog dom de laatste punten in de set.” De Tielenaren misten drie vaste krachten en startte met invaller Floyd van Elst in de basis. ,,We begonnen oké en konden ook goed bijblijven, maar door slordigheden aan het eind van de set verloren we de eerste set (21-25, red.).”

In de tweede set lukte het TiVoC wél om bij te blijven en niet te verslappen, waardoor deze set voor de thuisploeg was: 25-20. Lucas Koopmans maakte zijn debuut bij TiVoC: ,,Hij werd erin gebracht om meer energie te krijgen en viel goed in.” Renswouw deed er een stapje bij en pakte de set: 22-25. In de laatste set verspeelde TiVoC een 23-21 voorsprong: 23-25.

Tweedeklasser Lienden speelde opnieuw een heel spannende wedstrijd en bleek gewaagd aan tegenstander Xanthos. Het viel de goede kant op: 3-2 (22-25, 25-19, 21-25, 25-14, 15-8).

,,De sets gingen echt om en om”, zag speler Koen van Ingen. ,,Voor ons begon de wedstrijd moeizaam, doordat we veel servicefouten maakten en ook de aanval niet snel genoeg was. Punten scoren ging dan ook moeizaam.”

Lienden pakte een ruime voorsprong dankzij een goede service-serie, maar het spel liep nog steeds niet erg lekker. Het duurde even voordat de ploeg echt op gang kwam, maar in de vierde en vijfde set lukte dat. ,,De service ging een stuk beter en we gingen ook sneller aanvallen, waardoor we beide sets met ruime verschillen wonnen.”

Dovol pakte de volle winst tegen Woudenberg: 4-0. ,,Na een mindere start stoomden we vanaf een 8-8 gelijke stand door naar een setwinst met 25-12”, zag Jan Schaap. ,,We hadden een goede verdediging en ook de aanvallers scoorden punt na punt.”

Dovol speelde op een paar mindere momenten na een hele sterke wedstrijd, waardoor Schaap en zijn ploeggenoten nauwelijks in de problemen kwamen. Sets: 25-12, 25-17, 25-22, 25-22.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport