Volledig scherm
Geldermalsen verloor met ruime cijfers van Zeewolde. © Raphael Drent

Geldermalsen en Culemborg hard onderuit, Kromhouters pakt koppositie

GELDERMALSEN - De vrouwen van HC Geldermalsen zijn zondag op eigen veld met harde cijfers onderuit gegaan. De ploeg, achtste in de vierde klasse, was geen partij voor de nummer drie Zeewolde. De bezoekers gingen uiteindelijk met een 8-0 overwinning op zak terug naar huis. Aanvankelijk kon de ploeg nog goed mee, maar gaandeweg de eerste helft vielen er gaten in de defensie. Die wist de ploeg niet meer te lijmen.

Voor Geldermalsen staat er in de komende twee weken niets meer op het spel. Volgende week speelt het in Culemborg nog de derby tegen CMHC. Bij die ploeg ging het afgelopen zondag niet veel beter, al speelden de Culemborgsen wel tegen de koploper Mezen: 0-8. Mezen gaf vanaf de start gas en stond met rust 3-0 voor. In de tweede helft liep de ploeg makkelijk uit naar 8-0.

Derdeklasser Kromhouters staat er héél anders voor. Door een krappe overwinning bij Spitsbergen (1-0) nam de ploeg de koppositie over van Bemmel, dat dit weekend niet in actie kwam. Tegen Spitsbergen kwam Kromhouters niet echt in de problemen. De 1-0 van Mandy van Kooten in de eerste helft bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. ,,Het worden nog twee spannende weken”, aldus speelster Heleen Salet. Kromhouters staat een puntje voor.

Voor de mannen van Kromhouters zijn de play-offs in de eerste klasse uit zicht. De ploeg had een totale offday tegen Houten (0-6, ruststand 0-3), dat nu met zes punten voorsprong en een veel beter doelsaldo stevig op de tweede plaats staat. Kromhouters stond binnen vijf minuten met 2-0 achter en kon de wedstrijd vervolgens niet keren.

In de vierde klasse had CMHC een slechte dag tegen Rapid: 2-4. ,,Het leek wel alsof we er met ons hoofd niet bij waren vandaag”, vatte speler Vincent Geleyns het krachtig samen. Fernaud en Patrick Schoor maakten de goals voor CMHC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport