Gioya Lancee: ik wil naar het WK

KESTEREN - Shorttrackster Gioya Lancee (18) heeft een zwaar weekeinde achter de rug. Haar terugkeer op het internationale podium in Davos na een ernstige meervoudige beenbreuk was een zware expeditie. 

Met een achtste plek in het totaalklassement van senioren en junioren en de tweede plaats bij de junioren deed Lancee het boven verwachting in een toernooi dat vooral was bedoeld om wedstrijdritme op te doen na pas zeven weken ijstraining.

,,Het was zwaar, echt zwaar”, vertelt ze na terugkeer in Heerenveen waar bij Thialf een appartement heeft. ,,Fysiek, maar vooral mentaal. Ik heb flink gehuild tussen de wedstrijden door. Zeker nadat ik hard was gevallen. Maar aan de andere kant had ik voortdurend het gevoel: ik ben er weer bij. En ze rijden niet zomaar om me heen. Dat is het gevoel dat overheerst.”

In de finale verstoorde een ploeggenote het tactische plan om vanaf de start een rondje voorsprong te pakken. ,,Daar moeten we nog wel even over praten.”

Toch tellen de resultaten in de Europese wedstrijden nauwelijks voor Lancee. ,,Ik wil eind februari naar Warschau. Dat wordt mijn laatste WK bij de junioren. Daar wil ik rechtzetten wat er vorig jaar is misgegaan door die valparti op het WK in Innsbruck.''

Volledig scherm
Gioya Lancee is terug op de ijsbaan. © William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport