Volledig scherm
Het tafeltennisteam Gispen kreeg een zware nederlaag te verduren. Archieffotot William Hoogteyling

Gispen moet nog wennen in hoofdklasse

TIEL - De tafeltennissers van Gispen uit Culemborg hadden zich het debuut in de hoofdklasse helemaal anders voorgesteld. Het team wist dat het een erg moeilijke opgave zou worden om zich te handhaven, maar de 10-0 nederlaag was wel even slikken.

Gerard Schook, Rob te Boekhorst en Joop Dokman kregen geen poot aan de grond en verloren alle partijen. Schook en Dokman verloren ook het dubbelspel. Tielse TC kwam beter voor de dag op een niveau hoger. Het Tielse team won met 8-2 van HTTC uit Houten. Dat team promoveerde net zoals Tielse TC dit seizoen naar de eerste klasse van de Nttb Midden.

Grote man bij de Tielenaren was Michael Edel, die alle drie de partijen in winst omzette en ook met Andra Czeto aan zijn zijde het dubbelspel won. Czeto was goed voor twee winstpartijen in het enkelspel. Mark Jansen kon zijn vorm maar niet vinden en verloor al zijn wedstrijden.

Vijfdeklasser Batua uit Tricht wil dit seizoen weer promoveren naar de vierde klasse en ging met een 2-8 overwinning tegen Leerdam uitstekend van start. Beste speler was Martin Monteba, die drie punten binnensleepte en samen met Koos van Winden het dubbel won. Piet van Maarseveen en Van Winden wonnen drie partijen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport