Volledig scherm
TiVoC op archiefbeeld. © Raphael Drent

Harde nederlagen vrouwen TiVoC en heren Dovol

ARNHEM - De vrouwen van TiVoC moesten hun meerdere erkennen in Aetos: 4-0 (25-13, 25-20, 25-16, 26-24). ,,Dat team kwam uit de promotieklasse”, wist TiVoC-speelster Meike Elfring. ,,De eerste set moesten wij dan ook even schakelen, omdat Aetos veel sneller speelde dan wij.”

Het duurde dan ook even voordat de Tielse vrouwen gewend waren en daardoor werden er veel fouten gemaakt. ,,Later konden we meer tegenstand bieden”, zag Elfring. ,,We hielden dit alleen niet de hele set vol.” Na drie verloren sets gooide TiVoC het over een andere boeg: ,,Een aantal spelers wisselde van positie en dit had het gewenste effect.” TiVoC kwam op een voorsprong, maar wist dit niet om te zetten naar setwinst.

Ook Dovol kreeg een flinke nederlaag te verwerken. Xanthos won met 4-0. ,,We kwamen totaal niet in het spel”, moest Jan Schaap concluderen. ,,De controle was echt in handen bij Xanthos. Zij oefenden continu druk op ons uit met erg goede en moeilijk te stoppen services.”

Dit leverde Xanthos dan ook veel directe punten op. Ook de verdediging van Xanthos stond als een huis, terwijl elk gaatje in de verdediging van Dovol werd afgestraft: ,,Xanthos verdient alle lof.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport