Jason van Dalen wint de laatste etappe van Olympia's Tour.
Volledig scherm
Jason van Dalen wint de laatste etappe van Olympia's Tour. © BSR Agency

Jason van Dalen bezorgt Metec TKH de bloemen in Tiel

TIEL - Jason van Dalen van het Tielse Metec TKH Continental CT won de laatste etappe van Olympia’s Tour in eigen huis. Het was de tweede etappewinst voor Metec TKH, want zaterdag was Arvid de Kleijn in Hardenberg ook al iedereen te snel af. De Tielse formatie kan terugkijken op een succesvolle week, want naast de etappewinst werd de groene puntentrui, de rode trui (strijdlust) en het ploegenklassement gewonnen. Alleen de hoofdprijs, de gele trui, ging aan hun neus voorbij. 

Dichtbij was Van Dalen, die op twee seconden van winnaar de Belg Sander de Pestel (Lotto Soudal U23) bleef steken. ,,Jammer”, vond Michel Megens, medeorganisator en manager van Metec TKH. ,,Ik ben tevreden met de wedstrijd en ja, je kunt niet alles hebben.” Het was een attractieve en vooral spannende etappe in en rondom Tiel. Vooral Metec TKH was actief en ook de latere winnaar De Pestel. Die als derde in het klassement al van te voren aangaf in de aanval te gaan op de gele trui van landgenoot Stan van Tricht (SEG Racing). 

In de slotfase reed er een groep weg zonder de gele trui, maar wel met Van Pestel (zeven seconden achterstand op Van Tricht) en Van Dalen (op 15 seconden). In de slotkilometers op de dijk van Ophemert naar Tiel werd de wedstrijd op het scherpst van de snede uitgevochten met uiteindelijk De Pestel als grote winnaar. Door de derde plaats te pakken, bleef De Pestel door bonificatieseconden twee seconden voor op Van Dalen. 

,,Net niet”, baalde Van Dalen. ,,Mijn ploeg heeft er alles voor gedaan. Vanaf het begin de koers hardgemaakt. Al met al toch wel een goede afsluiter van het seizoen.” Grote verliezer was de Belg Van Tricht, ploegmaat van Thijmen Arensman uit Deil, die uiteindelijk derde werd.

Regiosport