Volledig scherm
Jasper de Laat op dreef in tijdrit. © Luuk de Suijck

Jasper de Laat snelste in klimtijdrit Camerig

CAMERIG - Metec-wielrenner Jasper de Laat heeft net als vorig jaar de klimtijdrit Camerig gewonnen. 

De winst in de tijdrit van de topcompetitie ging voor de derde keer op rij naar een renner van Metec. Oscar Riesebeek was in 2016 de snelste in Zuid-Limburg.

Het Tielse Metec TKH cyclingteam deed het meer dan uitstekend in Camerig. Lange tijd leek het erop dat Thijs de Lange de winst naar zich toe zou trekken, maar zijn ploeggenoot die als winnaar van vorig jaar als laatste mocht vertrekken, verpulverde alle tijden tot dusver en zette zelfs een nieuw parcoursrecord neer tijdens de 15,5 kilometer lange rit tegen de klok.

Toptijd

De Laat finishte vijftien seconden sneller dan vorig seizoen en dook als eerste onder de 24 minuten: 23.53. Thijs de Lange werd op 34 seconden tweede. Met Stef Krul (4de) en Lars van den Berg (7de) eindigden vier van de vijf Metec-renners in de top tien.

De Laat (24) verdiende met zijn zege van vorig seizoen een stage bij Wanty-Groupe Gobert. Omdat hij een week voordat hij bij de Belgische ProContinentale wielerploeg aan de slag zou gaan, zijn bekken brak in de zesde etappe van de Volta a Portugal, werd deze stage uitgesteld tot dit jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport