Volledig scherm
Jelmer van der Linden (451) op de 1500 meter tijdens het NK in Utrecht. © Johan Morgenstond

Jelmer van der Linden moet met plek zes tevreden zijn

UTRECHT- Vooraf had hij de hoop op een podiumplek, maar na de finale van de 1500 meter bij het NK atletiek kon Statina-atleet Jelmer van der Linden niet anders dan tevreden zijn met zijn uiteindelijke zesde plek.

Het tempo lag in de beginfase niet hoog, maar werd tegen het einde van de wedstrijd opgevoerd. ,,Ik zat er goed scherp bij en kon mee na het inzetten van de tempoversnelling toen die er kwam.''

Rechte stuk

,,Op het laatste rechte stuk kwam ik simpelweg iets tekort om echt mee te kunnen strijden om de medailles. Met een snelle tussenronde heb ik vandaag het maximale er uit gehaald, zodoende kan ik niet ontevreden zijn."

Van der Linden finishte in een tijd van 4.01.18, terwijl winnaar Richard Douma in 3.58.34 over de finishlijn kwam en de Nederlandse titel voor zich opeiste. ,,Een plek in de finale was het eerste doel. Dat is ook gelukt", geeft de 21-jarige atleet uit Culemborg aan.

Drie seconden

Ieder jaar snoept Jelmer van der Linden drie seconden af van zijn beste tijd die nu op 3.45.29 staat, een tijd die hij vier weken terug op de klok zette in het Belgische Oordegem. 

,,De hoop was er om dit weekend die tijd te verbeteren, maar daar was het de wedstrijd niet naar. Wanneer er ieder jaar drie seconden af blijven gaan, dan vind ik het prima."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport