Volledig scherm
Voor Judy Baauw breekt een drukke periode met mooie wedstrijden aan. © Raphael Drent

Judy Baauw kan oefenen op olympische bulten

ZOELMOND - Judy Baauw steekt qua fysiek in goede vorm, maar tot nu toe zit het nog niet echt mee in dit  BMX-seizoen. 

Baauw hoopt dat het tijdens de Europese wedstrijd in Zolder (België) wél de juiste kant op valt. En passant kan ze daar het WK-parcours en wat Olympische bulten testen.

De rijdster uit Zoelmond werd zondag tweede in de topcompetitiewedstrijd in Hengelo (Overijssel), achter nationaal teamgenote Ruby Huisman. 

„In de manches bleef ik haar steeds voor, maar tijdens de finale ging het hard waaien. Ruby heeft veel langere benen dan ik en kon daardoor de eerste twee bulten beter nemen. Daarna heb ik nog geprobeerd om haar in te halen, maar dat lukte niet meer.”

De Zoelmondse gaat toch met vertrouwen de tweede Europese wedstrijd in. Tijdens de eerste, in het Italiaanse Verona, zat een valpartij een goede uitslag in de weg. De baan in Zolder, waarbij ze vorig jaar twee keer tweede werd tijdens een wereldbeker, ligt haar wel.

Tokio

„De baan ligt mij veel beter dan Verona. Maar ze hebben ‘m wel aangepast. Ik heb er dit jaar al op getraind, maar toen reed-ie nog niet zo lekker. Daarna hebben ze weer wat dingen aangepast, dus ik ben benieuwd. De eerste twee bulten lijken in ieder geval erg op de baan van de Olympische Spelen in Tokio.”

Later dit jaar wordt het WK verreden op de baan in Zolder.

Dit weekeinde in Zolder is een opmaat naar de eerste wereldbekerwedstrijden, volgende week in Manchester. Baauw verwacht daarom dat er in Zolder al veel niet-Europese rijdsters meedoen. Ze is klaar om met hen de strijd aan te gaan. „Ik ga dit weekeinde zeker voor een plaats op het podium.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport