Volledig scherm
Archieffoto Kesteren. © William

Kesteren en Animo schudden concurrentie van zich af

ZEIST - In de derde klasse F hebben de korfballers van Kesteren en Animo de directe concurrenten afgeschud. Kesteren won moeizaam bij RDZ met 18-20 en Animo klopte Reehorst’45 met 22-17. Beide Betuwse ploegen kunnen zich nu opmaken voor een spannende titelstrijd.

Kesteren moest wel een fikse tegenvaller incasseren. In de tweede helft ging Margreet Hoegee door haar enkel en moest zich door Linda van der Pol laten vervangen. Na Reinder Suiker is Hoegee al de tweede speelster die vermoedelijk het seizoen niet kan afmaken.

In Zeist stond Kesteren wel steeds enkele doelpunten voor, maar RDZ kwam toch nog terug tot 18-20.

Otto Pouwer (7), Guylian Smithjes (5), Dirk Jan Kooij (4) en Hoegee (4) scoorden voor de bezoekers.

Na een 10-10 ruststand leverde Animo een veel betere tweede helft af. Dat leverde uiteindelijk een prima 22-17 overwinning op.

Leander Joha (7), Nathalie Beverloo (5)Wim van Breda (4), Herbert van Doorn (2), Laura de Wit (2), Alieke Hol en Marco van Est scoorden.

Tiel’72 maakte het zich in de derde klasse E erg moeilijk tegen Eemvogels. De Tielenaren hadden een flink overwicht, maar gingen vooral na rust slecht met de kansen om.

De eerste helft verliep vrij makkelijk in Tiels voordeel na een pikstart met 4-1. Die marge van drie doelpunten breidde Tiel’72 tot aan de rust nog met een treffer uit tot vier: 9-5. Daarna kende de thuisclub een slechte fase. Eemvogels kwam zelfs helemaal terug in de wedstrijd: 10-10. Daarna sloeg Tiel’72 alsnog toe.

SGV ging in de vierde klasse D in Utrecht met 16-10 onderuit tegen Hebbes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport