Volledig scherm
Kesteren op archiefbeeld. De tweedeklasser kent een valse start van het veldseizoen. De ploeg van Michel Ligt verloor met 14-8 bij Revival. © William Hoogteyling

Kesteren niet top en ingespeeld

TERSCHUUR - Michel Ligt had zijn debuut als hoofdtrainer van tweedeklasser Kesteren anders verwacht. Zijn ploeg verloor met 14-8 bij Revival uit Terschuur. ,,We moeten top en ingespeeld zijn, willen wij winnen van deze lastige tegenstander. Dat was niet zo.”

Kesteren begon nog goed, maar gaf een 2-4 voorsprong uit handen en ging met 8-4 de rust in. ,,Die achterstand was te groot. 8-4 is dan anders dan 16-12. We kwamen er aanvallend niet aan te pas. Met acht doelpunten gaan wij geen wedstrijden winnen”, was Ligt zeer duidelijk terwijl hij de collectieve verdediging goed vond.

Doelpunten Kesteren: Anne van Hesteren 2, Linda van de Pol 2, Marieke van Giessen, Nienke van Kleef, Dirkjan Kooij en Joeri Zoontjes

Ook vierdeklasser SGV begon met een nederlaag. De Utrechtse studentenvereniging, waar oud-SGV’er Esther Mertens inviel, won met 17-16. ,,Helaas konden we het net niet af maken”, stelde trainer André Pasman. Zijn ploeg gaf een 9-12 voorsprong uit handen en zag Hebbes bij 15-15 uitlopen tot twee verschil. De 17-16 was alleen voor de statistieken.

Doelpunten SGV: Sander Smit 7, Leon van Elteren 4, Marleen Jellema 2, Daphne Vermeulen 2 en Jolijn Hoek-van de Giessen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport