Volledig scherm
Herbert van Doorn gooide één keer raak voor Animo. © William Hoogteyling

Kesteren op pole-position

TIEL - De korfballers van Tiel’72 lijken uitgeschakeld voor een eindprijs in de derde klasse 3E. Zelf won de ploeg knap met 13-18 bij Devinco, maar door de verrassende zege van concurrent Regio’72 tegen kampioen Viko is de tweede plaats ver uit zicht.

Slechts een wonder kan de Tielenaren nog die tweede plaats, die recht geeft op een promotiewedstrijd bezorgen. In een gelijk opgaande wedstrijd met een 9-9 ruststand, sloeg Tiel’72 in de slotfase toe bij Devinco. In de laatste minuten liep Tiel’72 uit van 13-14 naar 13-18.

De Tielse treffers kwamen van Pascal van de Lans (6), Stanly Kool (4), Jennifer van den Eshof (3), Silvia de Haas (2), Sierd Hettema (2) en Ron Quint.

Koploper Kesteren won in de derde klasse F simpel van SkunK. Het was een degelijke overwinning zonder flonkerend spel. In de basis ontbraken de geblesseerde Margreet Hoegee en Reinder Suiker. Tijdens de wedstrijd viel Suzanne Ruiters geblesseerd uit.

Otto Pouwer (8), Guylian Smithjes (7), Linda van de Pol (3), Marleen Hakkert en Anne van Hesteren maakten de doelpunten.

Tot zeventien minuten voor tijd hield Animo tegen SEV de verdediging hermetisch gesloten: 18-0. Toen viel de enige tegentreffer. De Geldermalsenaren wonnen de ontmoeting met 21-1.

Kesteren en Animo betwisten in de komende twee wedstrijden het kampioenschap, waarbij Kesteren één punt voorsprong heeft en in de onderlinge ontmoetingen eveneens positief scoort. De nummer twee plaatst zich wel voor een promotiewedstrijd tegen vermoedelijk Regio’72.

Voor Animo scoorden Erwin IJzerman (7), Wim van Breda (5), Nathalie Beverloo (2), Alieke Hol (2), Herbert van Doorn, Linda Velinga, Eric van ’t Hoog, Laura de Wit en Marco van Est.

In de vierde klasse D ging SGV in Doorn met 17-11 onderuit tegen KCD. Vooral voor rust waren de Culemborgers nergens: 10-4. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport