Volledig scherm
Kesteren op archiefbeeld. Het was een mooie afsluiting van een historisch goed seizoen. De ploeg van Johan van Haut eindigt op een tweede plaats in de tweede klasse. © William Hoogteyling

Kesteren sluit af in stijl

KESTEREN - De tweedeklasser kende een mooie laatste wedstrijd van het seizoen. ,,Een kat in het bakkie”, zoals trainer Johan van Haut de 24-14 overwinning op SDO beschreef. 

,,Ik kon ontspannen achterover zitten. Bij rust (15-5) hadden we al een groot gat en in de tweede helft hadden we alle tijd om afscheid te nemen.” Naast de hoofdtrainer vertrekt ook aanvoerder Guylian Smithjes naar Wageningen. Marleen Hakkert stopt bij Kesteren, dat net als in de zaal als tweede eindigt.

Doelpunten Kesteren: Guylian Smithjes 10, Otto Pouwer 6, Reinder Suijker 5, Anne van Hesteren 2 en Martijn ten Hove

Tiel’72 beleefde al een mooi jaar met twee promoties naar de tweede klasse. De wedstrijd tegen Reehorst’45 (24-14 overwinning) was een goede afsluiting, maar de meeste aandacht ging naar Kalijn Boneschansker die door vriend Luc van Harten (speler van het tweede team) ten huwelijk werd gevraagd. ,,Ze zei gelukkig ja”, bevestigde trainer Mathijs Ramaker het niet-onbelangrijke antwoord.

,,De wedstrijd was goed. We bereikten de grens van 300 velddoelpunten. Het is ook mooi te zien dat we in het seizoen zijn gegroeid. In oktober wonnen we bijvoorbeeld met maar één doelpunt verschil van Reehorst.”

Doelpunten Tiel’72: Pascal van der Lans 6, Jennifer van den Eshof 5, Silvia de Haas 4, Ron Quint 3, Sierd Hettema 2, Mariska Kocken 2 en Damian Vos 2

,,De wedstrijd was een goede afspiegeling van het afgelopen seizoen. De wisselvalligheid was groot”, vatte trainer Wim Jansen de nederlaag van zijn Animo samen. Het verloor met 18-12 van Conventus, nadat het bij rust nog 6-9 voor stond. ,,Het was op. Volgend seizoen opnieuw beginnen”, is het vooruitzicht. ,,Als we puur naar het resultaat kijken, dan is dit seizoen mislukt”, was Jansen zelfkritisch na de zaaldegradatie en het mislopen van promotie op het veld.

Doelpunten Animo: Wim van Breda 2, Herbert van Doorn 2, Marco van Est 2, Eric van ‘t Hoog 2, Leander Joha 2 en Laura de Wit 2

SGV sloot het jaar af met een verdienstelijk gelijkspel tegen Hebbes: 11-11. Ondanks een laatste plaats op het veld is trainer André Pasman best tevreden. ,,Ik wist dat het zwaar zou worden. Over de ontwikkeling ben ik tevreden.”

Doelpunten SGV: Frits Visser 4, Sander Smit 3, Erik Versteeg 2, Madelon Gerritsen en Christiaan de Sain

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport