Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen RKTVC en Buren. © Foto Raphael Drent

Klaare schiet RKTVC langs Buren

TIEL - Buren verloor met 5-0 bij RKTVC, de koploper in de vierde klasse E Zuid 1. Buren zakt na de zesde nederlaag op rij steeds verder in het moeras.

Niet alleen op sportief gebied, de ploeg staat nu voorlaatste, maar ook organisatorisch. Binnen de club, die veel weg heeft van een stuurloos schip, rommelt het behoorlijk.

Trainer Hans van Gameren staat er alleen voor. Er was bij aanvang geen grensrechter, geen verzorger en op de bank zat na het vertrek van Michael Klaassen alleen nog Len Verwey. Hij kreeg later gezelschap van Frank Stap, die al een wedstrijd had gespeeld. Ook de bestuurskamer bij RKTVC bleef verder leeg. Anderhalve week geleden stapte het complete bestuur van Buren op.

,,De spelers kan ik niets verwijten”, zei Van Gameren na afloop. ,,Die hebben er alles aan gedaan. We hielden tot een minuut voor rust stand. Gaan we met 0-0 naar binnen dan stijgt het zelfvertrouwen. Maar binnen twee minuten na rust wordt het 2-0 en krijgen we het steeds moeilijker. Vooral omdat onze enige kans op de 2-1 geen doelpunt opleverde. En dan vallen de tegentreffers binnen een mum van tijd.”

RKTVC had aan al dat gedoe geen boodschap en nam vanaf de aftrap het commando. Maar opnieuw liet de er lustig op los combinerende ploeg van trainer Guido Zennemers veel kansen onbenut. ,,We moesten gewoon de rust bewaren, want er gaan vanzelf gaten vallen. Dan kan de tegenstander het allemaal niet meer belopen”, lichtte Zennemers de strijdwijze toe.

Dat wachten duurde tot de 45ste minuut. Francis Nijhof haalde op rechts de achterlijn en zijn scherpe voorzet werd door Demian Emans bij de eerste paal met het hoofd naar de tweede paal verlengd: 1-0. Binnen twee minuten na de hervatting werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Ryan van Essen speelde terug, maar Anass Meziani onderschepte de bal en schoof die in het lege doel.

,,We stonden achterin goed”, keek linkerverdediger Van Essen terug. ,,En dan krijgen we binnen een paar minuten twee doelpunten tegen. Ja, die terugspeelbal. Ik zag die speler echt niet.”

,,En dan heeft RKTVC nog altijd Maarten Klaare, niet de technisch meest begaafde speler, maar wel een spits die altijd op de juiste plaats staat en altijd scoort”, complimenteerde Zennemers zijn goudhaantje. ,,Maarten maakte er vandaag weer drie en staat nu op veertien doelpunten. Als hij zo door gaat haalt hij wel de dertig.” Klaare raakte voor rust de paal, maar scoorde tussen de 69ste en 74ste minuut wel een hattrick: 5-0.

Regiosport