Volledig scherm
Wielrenner Thijs de Lange (gele helm) in de kopgroep, vorige week in Zeeland. © Johan Van Der Heijden

Klimgeit De Lange blijft toch bij Metec

TIEL - Thijs de Lange keek al om zich heen. Hij werd het slachtoffer van de voortdurende verjonging van zijn ploeg Metec. Maar blijft nu alsnog.

Je kunt Metec-wielrenner Thijs de Lange (25) er maar bij hebben in een ontsnapping. Ook dit weekeinde maakte de Zeeuwse hardrijder in de Ronde van Zeeland deel uit van een vroege kopgroep die vanaf kilometer 17 ruim 145 kilometer voorop reed en ruim vier minuten pakte.

De Lange deed dat in wat één van zijn laatste koersen voor het Metec TKH Cyclingteam zou worden, maar de Tielse ploeg vroeg hem alsnog te blijven. ,,Wij waren heel tevreden over Thijs, maar wilden met het team weer verder verjongen. Daar werd hij min of meer het slachtoffer van. Thijs begreep dat, dus we zouden in goede harmonie uit elkaar gaan”, legt manager Michel Megens van Metec uit.

Toen bleek dat er meer renners van de ploeg naar een hoger niveau zouden doorstromen, ontstond een nieuwe situatie bij Metec. Megens: ,,Nogmaals, het lag zeker niet aan zijn waarde voor de ploeg. Dus zijn we het gesprek aangegaan. We waren erg opgelucht toen hij zei zich vereerd te voelen en graag wilde blijven. Daar zijn wij ook blij mee.”

Voor De Lange zag het er een maand geleden nog heel anders uit. Na een prima tweede deel van het seizoen, waarin hij liet zien ook hard omhoog te kunnen rijden, moest hij rondkijken naar een nieuwe ploeg. ,,Ik word in november 25, min of meer dus te oud om nog prof te worden. Bovendien vallen er een hoop ploegen weg na dit wielerjaar en worden de plekken dus duurder.”

Regiosport