Volledig scherm
PREMIUM
Arvid de Kleijn op archiefbeeld. © Fons Sluiter

‘Klootzak’ De Kleijn heeft eindelijk zijn profcontract

HERVELD - Wielrenner Arvid de Kleijn vocht jarenlang voor een plek bij een procontintentale ploeg. Dat hebben ze thuis in Herveld geweten.

Wie zaait, zal oogsten. Wielrenner Arvid de Kleijn kan de uitdrukking groot en in Delfts blauw op een tegeltje boven zijn bed hangen. De 25-jarige Hervelder werkte zich de afgelopen maanden uit de naad om zijn jarenlange droom werkelijkheid te maken: een profcontract tekenen. Eindelijk is het nu zover.

Na een seizoen vol topresultaten voor de bescheiden Metec-TKH-ploeg tekende de sprinter een contract bij het procontinentale Riwal-Readynez Cycling Team, een Deense wielerploeg. ,,Ik ben er ontzettend blij mee”, vertelt De Kleijn vanaf zijn kamer na de eerste etappe van Olympia’s Tour die tot en met zondag duurt. ,,Al waren mijn ouders, vriendin en broers en zussen helemáál uitzinnig toen ik ze het nieuws vertelde. Ik bleef er zelf wat kalmer onder. Ze leven ontzettend met me mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport