Animo op archiefbeeld. Twee jaar geleden werd Animo in de derde klasse. Na een degradatie mogen ze dit jaar opnieuw een feestje vieren. Natuurlijk wel in aangepaste vorm.
Volledig scherm
Animo op archiefbeeld. Twee jaar geleden werd Animo in de derde klasse. Na een degradatie mogen ze dit jaar opnieuw een feestje vieren. Natuurlijk wel in aangepaste vorm. © Foto Raphael Drent

Korfballers Animo vieren alsnog kampioenschap

ZEIST - Het is alsnog feest voor de korfballers van derdeklasser Animo. De korfbalbond (KNKV) heeft voor het zaalseizoen besloten de momenteel bereikte stand als eindstand te tellen. De ploeg van Wim Jansen was met nog drie wedstrijden te gaan ongeslagen en had een ruime voorsprong op de concurrentie. 

Animo zou 14 maart jongstleden zijn kampioenswedstrijd tegen HKC spelen. De Geldermalsenaren mochten met tien doelpunten verschil verliezen, dan zouden ze alsnog de titel pakken. Zover kwam het niet na de genomen maatregelen (12 maart) omtrent het Coronavirus. 

Na het lange wachten, nadat zaal- en veldwedstrijden werden afgelast, mag Animo alsnog een kampioenschap vieren en speelt het volgend seizoen in de zaal tweede klasse, waar ook Tiel'72 actief in blijft.  Aan de hand van de besluiten degradeert Kesteren uit deze klasse. De ploeg van Michel Ligt stond zevende én voorlaatste.  Ligt houdt ondanks het eerste besluit hoop op handhaving, omdat het KNKV nadenkt over een nieuwe competitiestructuur.  Het Culemborgse SGV blijft zaalvierdeklasser. 

Ook nam het KNKV een besluit over de veldcompetitie. Deze wordt beschouwd als niet-gespeeld, waardoor niemand promoveert of degradeert. Ook daarin was Animo koploper en stond Kesteren onder de streep. Dit heeft voor beiden nu geen consequenties.

Regiosport