Kesteren op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kesteren op archiefbeeld. © William Hoogteyling

Korfballers Kesteren hopen alsnog op handhaving

KESTEREN - De korfballers van Kesteren zijn na het besluit van de korfbalbond KNKV om de huidige zaalranglijst tot eindstand te bestempelen, gedegradeerd uit de tweede klasse. Maar het KNKV komt mogelijk met een plan B: het invoeren van een tussenklasse, waardoor de competitiestructuur verandert en Kesteren niet degradeert.

De nationale bond heeft naar verenigingen en Bondsraadsleden een enquête verstuurd, waarin gevraagd wordt naar hun meningen. Mocht een positief antwoord komen over de tussenklasse, dan behoudt Kesteren zijn recht als zaaltweedeklasser. ,,In de zaal hadden we nog kans op handhaving, maar liggen we er (eventueel) uit. Op het veld hadden we geen schijn van kans op klassebehoud en blijven we erin”, reageert trainer Michel Ligt op het feit dat het veldcompetitie als niet-gespeeld is verklaard.

Het mogelijk invoeren van een tussenklasse kan ook voor Tiel’72 gevolgen hebben omdat in sommige gevallen naast de nummers één ook de (beste) nummers twee en/of drie kunnen promoveren. Tiel’72 eindigde als tweede in tweede klasse E. ,,We hebben even gekeken, maar wij zijn de zesde beste nummer twee. Dat is volgens ons niet voldoende”, legt trainer Mathijs Ramaker de ontstane situatie uit. Het is dus afwachten hoe het KNKV oordeelt. Ramaker verwacht Tiel’72 volgend jaar in de tweede klasse te vinden.

Regiosport