Volledig scherm
Kromhouters-coach Christian Cavallet (links) © William Hoogteyling

Kromhouters debuteert met nederlaag in eerste klasse

GRONINGEN - De mannen van Kromhouters hebben aan hun eerste wedstrijd in de eerste klasse geen punten overgehouden. GHBS was in Groningen met 2-0 (1-0) te sterk.

Kromhouters begon niet goed aan het duel met de Groningers en liep daardoor het hele duel achter de feiten aan. GHBS leunde achterover en aasde op de counter. Dat leverde in de eerste helft de 1-0 voor de thuisploeg op. Acht minuten in de tweede helft lag de bal opnieuw achter keeper Justin van Wissen.

Pas daarna toonde de ploeg meer lef en creëerde het ook kansen. Meerdere strafcorners en een strafbal leidden echter niet tot de aansluitingstreffer. ,,We speelden veel te ingetogen’’, vond de nieuwe coach Christian Cavallet. ,,Op die manier maak je je tegenstander beter. Misschien lag het toch een beetje aan de spanning voor het begin van de competitie.’’

Vierdeklasser CMHC opende met een 3-2 overwinning op Loenen. De compleet vernieuwde ploeg, die nog op zoek is naar een trainer, kwam in de eerste helft met 1-0 achter. Na rust maakte Luc Mickers 1-1, maar scoorde Loenen al snel 2-1. CMHC zette opnieuw druk en kreeg een strafbal, die werd benut door Patrick Schoor. Vervolgens kon het alle kanten op, maar schoot nieuweling Paul van Beuzekom de 3-2 binnen. ,,Heel mooi om zo te beginnen’’, aldus een tevreden speler Fernaud Schoor.

De vrouwen van derdeklasser Kromhouters deden waar het vorig seizoen in uitblonk: wedstrijden met 1-0 winnen. Deze keer was nieuweling Haaskamp het slachtoffer. Noor van Oostveen scoorde voor rust met een mooie backhand de 1-0.

Vierdeklasser CMHC begon met een fikse nederlaag: 0-8 tegen Maarssen. Bij CMHC staat een compleet nieuwe en onervaren ploeg op het veld, en dat liet zich voelen. ,,We zitten in de opstartfase en konden elkaar vandaag niet goed vinden. We hebben geknokt, maar Maarssen was nog veel te sterk.’’

Klassegenoot Geldermalsen verloor zondag met 5-0 bij Kromme Rijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport