Volledig scherm
De hockeyers van Kromhouters behaalden de eerste overwinning van het seizoen. Archieffoto William Hoogteyling.

Kromhouters zijn ‘telkens een stapje te laat’

TIEL - De hockeyers van Kromhouters gingen zondag onderuit tegen Beuningen: 2-3.

De Tielse tweedeklasser kwam op achterstand, maar Friso van Solkema verzilverde een strafbal: 1-1. Na de rust profiteerde Beuningen van de Tielse fouten: 1-3. Ruben Wonink deed uit een mooie strafcornervariant nog iets terug: 2-3, maar Beuningen trok uiteindelijk aan het langste eind. „We waren steeds een stapje te laat”, aldus coach Liesbeth Kok.

In de derde klasse verloren de mannen van CMHC van Loenen was met 4-2. CMHC speelde lang niet slecht, maar de Loenenaren waren meer geslepen. Patrick Schoor zorgde in de eerste helft voor de 1-1, maar nog voor rust werd het 3-1 voor Loenen. In de tweede helft gaf de 15-jarige Rick van den Heuvel een mooie assist op Mees Hoogendijk: 3-2, maar dichterbij kwam CMHC niet.

De vrouwen van Kromhouters gingen in de derde klasse met 3-2 onderuit bij Vlijmen. Onnodig, want de Tielse vrouwen waren de bovenliggende partij en creëerden veel meer kansen. Manisha van Acquoij zorgde in de eerste helft voor de 1-0. Via een discutabele strafbal kwam Vlijmen op 1-1.

Na rust nam die ploeg de leiding. Mandy van Kooten maakte namens de Tielsen weer gelijk, maar Vlijmen kwam uiteindelijk toch op de beslissende 3-2.

CMHC won zijn tweede duel in de vierde klasse met 5-1 van Kromme Rijn.

De Culemborgse vrouwen waren vooral in de eerste helft veel beter en scoorden maar liefst vier keer. Na rust kreeg de ploeg nog veel meer kansen, maar scoorde het nog maar één keer. De doelpunten kwamen van Lisanne Nab (3x) en Eva Bolhuis.

Regiosport