03-04-2018 : Culemborg : inline skater Marc Middelkoop . Skeeler NK deelnemer Foto : Ruud Voest
Volledig scherm
03-04-2018 : Culemborg : inline skater Marc Middelkoop . Skeeler NK deelnemer Foto : Ruud Voest © Foto Ruud Voest

Marc Middelkoop mag hopen op NK inline-skaten

CULEMBORG - Marc Middelkoop (20) uit Culemborg is door de KNSB opgenomen in de voorselectie van het EK inline-skaten. 

Half juli wordt de definitieve selectie bekendgemaakt van het team dat ons land eind augustus in Pamplona vertegenwoordigt. Hij is ‘heel blij’ met zijn selectie. ,,Ik hoor er ook gewoon bij.”

Middelkoop blijft wel realistisch en houdt een slag om de arm. ,,Definitief is er nog niets.” De talentvolle Culemborger heeft zijn uitverkiezing te danken aan de puike prestaties in de voorbije weken. Het afgelopen weekeinde sleepte hij in het Overijsselse Staphorst de achtste plaats in de wacht bij het NK inline-skaten marathon.

Middelkoop debuteerde in die wedstrijd op het hoogste niveau van het nationale inline-skaten. Hij is tevreden over die race en met zijn resultaat. De wedstrijd karakteriseert hij als ‘hard’. 

Desondanks kon hij goed meekomen, zegt hij. ,,Na drie ronden ontstond er een kopgroepje. Ik heb nog geprobeerd om erbij te komen. Maar ik kreeg daarbij geen steun van anderen, onder andere omdat een ploegmaat bij de groep vluchters zat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport