Volledig scherm
Marc Middelkoop thuis op de boerderij in Culemborg. © Foto Ruud Voest

Marc Middelkoop wil nog één keer gas geven

CULEMBORG - Inlineskater Marc Middelkoop uit Culemborg sluit dit weekend op de Flanders Cup in België zijn eerste seizoen bij de senioren af. Hij hoopt zijn ongelukkige jaar goed af te sluiten.

De 19-jarige Culemborger had zich zijn eerste seizoen bij de elite namelijk anders voorgesteld. Na een goede voorbereiding kreeg hij last van een blessure aan zijn scheenbeen. 

Verkramping

Door het kwetsuur kreeg hij veel last van verkramping in zijn been. "Ik had geen controle meer over de skates." 

Mede door die blessure wist de jonge skeeleraar van ssv Lek en Linge zich niet te plaatsen voor het EK, dat nota bene een week later op dezelfde baan als de Europa Cup wordt verreden.

Europa Cup

Bij de Europa Cup van het komende weekeinde staan waarschijnlijk niet alle toppers aan de start, verwacht Middelkoop. Een aantal zullen zich waarschijnlijk sparen voor het EK van volgende week. 

"Het hangt er dus een beetje vanaf wie er allemaal meedoen. Mijn doel is om goed voorin mee te kunnen rijden. Ik wil er nog één keer alles uit halen." 

De Europa Cup, gehouden in Oostende, duurt tot en met zondag. Middelkoop rijdt de 1000 meter, puntenkoers, afvalkoers en 8000 meter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport