Volledig scherm
RKTVC op archiefbeeld. © Foto Raphael Drent

Meziani kopt RKTVC naar zege, GVV stunt tegen Cito

TIEL - RKTVC, koploper in de vierde klasse E zuid 1, won met 4-3 van Jan van Arckel, dat halverwege eigenlijk al in de touwen lag: 3-0. Bow Peters, Furkan Aksoy en Maarten Klaare tekende voor de voorsprong. Vier minuten voor tijd kopte Anass Meziani de 4-2 binnen.

Trainer Guido Zennemers: ,,In de tweede helft werd het uit een hoekschop en een vrije trap 3-2. Toen het meteen na onze 4-2 ook nog 4-3 werd was het nog even billenknijpen”, aldus de trainer.

Klassegenoot GVV klopte Cito met 2-0. ,,Een echte teamprestatie”, meldde trainer Nicki Beekwilder. ,,Dat hadden we wel even nodig, want nu sluiten we weer aan bij de middenmoot.” Marcel van der Heijden maakte beide doelpunten.

Buren verloor met 3-4 van concurrent Ulysses. Nadat Patrick van Arkel voor de 1-0 had gezorgd, werd het binnen een minuut 1-1. Daarna liep Buren steeds achter de feiten aan. Tien minuten voor de pauze werd het 1-2 en binnen zes minuten na herbegin 1-3. Toen kwam Senaid Jukic er in en die scoorde al snel: 2-3. Na de 2-4 trof alleen Jeffrey Heijster nog de roos: 3-4.

Teisterbanders pakte bij SSA Vesta’19 met 2-2 een verdiend punt. ,,Dit was wel de beste ploeg uit onze vierde klasse”, zei trainer Andries van Mourik. ,,We hebben hard gewerkt en hielden de ruimtes klein.” Halverwege de eerste helft werd het 1-0 en kort voor de pauze kopte Sem Schuilenburg een voorzet van Jurgen de Heus bij de tweede paal binnen.

,,We bleven geconcentreerd. Vincent Vasques scoorde tien minuten na rust uit een pass van Frank de Heus in de korte hoek de 1-2.” Tien minuten voor tijd werd het 2-2 vanaf de strafschopstip. De penalty werd benut door de thuisploeg.

Regiosport