Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Teurlinx stopt de strafschop van Schevening in de nacompetitie in 2017. © Orange Pictures

Oud-keeper TEC houdt doel van Amerikaans college-team schoon: ‘Het niveau is te vergelijken met de derde divisie’

InterviewWICHITA FALLS - Op zijn school in Texas ziet keeper Luuk Teurlinx studenten met cowboylaarzen voorbijkomen. Wel iets anders dan op De Lok in Tiel.

Quote

Ik was elke dag vier kuur kwijt om voetbal in de tweede divisie en mijn studie te combineren

Doelman Luuk Teurlinx speelde een jaar in de tweede divisie voor TEC. De Brabander liet gedurende twee seizoenen geen onuitwisbare indruk achter op sportpark De Lok. Hij was in Tiel tweede keus achter de ongenaakbare Sebastiaan van der Sman.

In noodgevallen en incidenteel bij bekerduels mocht Teurlink zijn kwaliteiten demonstreren en bleek dan een betrouwbare vervanger. Nu keept hij zijn wedstrijden in Amerika, bij de ploeg van de universiteit van Wichita Falls in Texas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jason van Dalen bezorgt Metec TKH de bloemen in Tiel

    Jason van Dalen bezorgt Metec TKH de bloemen in Tiel

    TIEL - Jason van Dalen van het Tielse Metec TKH Continental CT won de laatste etappe van Olympia’s Tour in eigen huis. Het was de tweede etappewinst voor Metec TKH, want zaterdag was Arvid de Kleijn in Hardenberg ook al iedereen te snel af. De Tielse formatie kan terugkijken op een succesvolle week, want naast de etappewinst werd de groene puntentrui, de rode trui (strijdlust) en het ploegenklassement gewonnen. Alleen de hoofdprijs, de gele trui, ging aan hun neus voorbij.

Regiosport