Maxime Jonker
Volledig scherm
Maxime Jonker © Orange Pictures / Norbert Reijngoud

Paar centimeter van de wereldtitel af

Quote

Met die achtste plek had ik goud gehad. Bijna goud, maar ik ben héél blij met zilver

Oprecht blij is Maxime Jonker met haar zilveren plak op het WK laser radial in Melbourne. Maar het zomaar ook goud kunnen zijn, beseft ze tegelijkertijd. Een ‘valse start’ op de allereerste wedstrijddag voorkwam dat de zeilster uit Opheusden op de slotdag Marit Bouwmeester van haar derde wereldtitel hield.

De domper was groot na de eerste wedstrijddag. In plaats van acht punten voor haar achtste plaats stonden ineens de maximale 54 punten achter haar naam. Een rode vlag, omdat ze net óver in plaats van net vóór de denkbeeldige startlijn voer tijdens het startsignaal. ,,Het scheelde maar een paar centimeter. Met die achtste plek had ik goud gehad. Bijna goud, maar ik ben héél blij met zilver”, meldt Maxime Jonker vanuit Australië.

In een kampioenschap met zeer wisselende weersomstandigheden toonde Jonker zich uiteindelijk de meest koelbloedige. Ondanks de domper op de eerste dag hield ze de focus en bleef ze race na race presteren. ,,Ik ben best trots hoe ik m’n koppie erbij heb gehouden”, vindt ze zelf ook.

Uiteindelijk eindigde Jonker met maar twee punten meer dan Bouwmeester. Met zilver. 

  1. CoronaSolo5k run heeft al 1800 ‘deelnemers’

    CoronaSolo5k run heeft al 1800 ‘deelnemers’

    CULEMBORG - Topatleet Jelmer van der Linden van Statina ziet zijn seizoen in het water vallen. Hij kan vooralsnog gewoon doortrainen, maar waarvoor is de vraag. Wedstrijden zijn er immers niet. Om zichzelf en anderen te motiveren, organiseert hij samen met atleet Tom de Gelder de CoronaSolo5k: een wedstrijd over 5 kilometer op 25 april, met net zoveel start- en finishlocaties als er deelnemers zijn. Iedereen kan inschrijven op Strava, een app om hardloopkilometers op te slaan en te delen en loopt op dan de afstand solo, dus niet met andere atleten.

Regiosport