Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Pieter Steijlen heeft plezier in dammen terug

CULEMBORG - Bij de dammers van Denk en Zet in Culemborg maakt de 25-jarige Pieter Steijlen zijn rentree op het hoogste clubniveau in de wedstrijd bij Apeldoorn. Steijlen zette vanwege studie in 2014 dammen op een lager pitje.

Hij was ook het plezier in de damsport kwijt en koos voor andere bezigheden. Vorig seizoen pakte hij het dammen weer op met enkele wedstrijden voor Denk en Zet.

Favoriet
Steijlen noemt regerend kampioen Hijken DTC favoriet: „Daarachter komen enkele tientallen waaronder Denk en Zet die zich in de strijd bovenin mengen. Wij hebben titelkansen wanneer het mee zit. Voor ons wordt het in Apeldoorn spannend. We zijn even sterk.”

Niveau lager
Het basisteam van Denk en Zet is vrijwel onveranderd. Wouter Ludwig is naar Doetinchem (een niveau lager) vertrokken. Daar staat de terugkeer van Steijlen tegenover. Net als andere seizoenen komt Boudewijn Derkx niet elke wedstrijd uit Engeland over. Björn Winkel die vorig seizoen vaak meedeed, is weer beschikbaar.

Een uitgebreide voorbeschouwing op het seizoen van Denk en Zet in de ereklasse staat in de De Gelderlander, editie Rivierenland, van vrijdag 16 september, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Regiosport