Volledig scherm
Oscar Riesebeek (midden) © photo: Cor Vos

Riesebeek op podium in Vierdaagse van Duinkerke

TIEL - Oscar Riesebeek (Roompot NL) is al maanden in blakende vorm en vol met strijdlust. In de vierdaagse van Duinkerken werd hij derde achter de Belg Dimitri Claeys en Andre Greipel.

De basis voor zijn podiumplaats legde de Tielse wielrenner zaterdag in de vijfde etappe van Wormhout naar Cassel, waarin negen keer de Kasselberg moest worden genomen. Gisteren kwam zijn derde plaats niet meer in gevaar.

In Luxemburg stond het Tielse Metec THK Continental Cyclingteam aan de start van de Flèche du Sud. Jasper de Laat werd hier vijfde in het algemeen klassement. De Laat stond in de eerste etappe als derde op het podium en deed lang mee voor de overwinning.

Metec werkte ook twee wedstrijden af die meetellen voor de Holland Cup. In de Ronde van Overijssel was Tijmen Eising actief, hij werd vijftiende en won de prijs van de strijdlust. Ploegmaat Dylan Boumans werd elfde. Etienne van Empel uit Geldermalsen (Roompot-NL) finishte als 23ste.

In de profronde van Noord-Holland bepaalde Metec samen met Vlasman CT in regen en wind het koersverloop. Het leverde een vijfde plaats op voor Robbie van Bakel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport