Volledig scherm
PREMIUM
Anton de Rooij tijdens zijn jubileumwedstrijd voor Oranje. Archiefbeeld. © William Hoogteyling

Rolstoelbasketballer Anton de Rooij krijgt geen droomafscheid op Paralympics

CULEMBORG - Het was een afscheid met gemengde gevoelens. Anton de Rooij had graag nog een jaartje door willen gaan. Tot de Paralympische Spelen in Tokio, waar ook zijn vrouw Carina in actie komt met het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbalteam. Maar Oranje strandde eerder deze maand tijdens het EK in Polen in de kwartfinale en liep daardoor plaatsing voor de spelen mis.

,,De verwachtingen waren hoog, maar we wisten ook dat het met acht Europese topteams die aan elkaar gewaagd zijn, niet eenvoudig zou worden”, blikt de Culemborger terug. In de poulefase werden Frankrijk, Rusland en Israël weggespeeld, maar waren Spanje en Turkije een maatje te groot. Alles kwam dan ook aan op de kwartfinale tegen Duitsland, die gewonnen moest worden om nog beslag te kunnen leggen op een van de vier tickets voor Tokio.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport