Marc Middelkoop (op archiefbeeld) kampt met een knieblessure, juist nu het schaatsseizoen goed op gang komt.
Volledig scherm
Marc Middelkoop (op archiefbeeld) kampt met een knieblessure, juist nu het schaatsseizoen goed op gang komt. © William Hoogteyling

Schaatser Marc Middelkoop baalt van pijnlijke knie

CULEMBORG - Een blessure komt nooit uit, maar de knieblessure die schaatser Marc Middelkoop in Den Haag opliep tijdens de tweede wedstrijd om de Marathon Cup, komt op een heel slecht moment. 

De Culemborger maakt dit seizoen zijn debuut in de topdivisie en is naar het zich laat aanzien enige tijd uitgeschakeld.

Hoe lang Middelkoop aan de kant moet blijven, weet hij nog niet. ,,Ik heb de afgelopen weken niet kunnen trainen en heb nog steeds pijn in de beweging.” De 21-jarige Culemborger is in afwachting van een mri-scan. ,,Als die is gemaakt, is er hopelijk meer duidelijkheid.”

Middelkoop reed vorig seizoen al in de beloftencompetitie en werd deze zomer aangetrokken voor de topdivisie door het team PGM Bakker. De wedstrijd om de Uithof bokaal in Den Haag was zijn tweede wedstrijd. 

Sprint

,,Ik kwam in Den Haag al in de derde ronde ten val, maar heb de wedstrijd nog wel uitgereden. Ik heb zelfs nog de sprint kunnen aantrekken voor mijn teamgenoten (Christaan Hoekstra werd zevende, red.).”

Na de wedstrijd bleek al snel dat het mis was met de knie. ,,Zodra ik van het ijs kwam, werd mijn knie gevoelig. De dag erna had ik veel pijn en kon ik niets meer. Vervelend zo op dit moment in het seizoen.”

Middelkoop eindigde nog als 35ste, maar kwam afgelopen weekeinde in Deventer niet in actie.

Regiosport