Shot op archiefbeeld.
Volledig scherm
Shot op archiefbeeld. © William Hoogteyling

Shot loopt tegen eerste nederlaag in competitie op

UTRECHT - De volleybalsters van Shot moesten hun eerste nederlaag incasseren. De ploeg van trainer Michel Plass ging in Utrecht met 3-2 (25-23, 19-25, 26-24, 25-27, 15-11) onderuit bij Switch.

,,Het was een rommelige wedstrijd met aan onze kant met te veel individuele fouten”, vond coach Michel Plass. ,,Shot was weliswaar continu de bovenliggende ploeg, maar door misverstanden of fouten pakte Switch te veel punten.” Op Harmke Dijks na haalde niemand haar gebruikelijke niveau: ,,Als iedereen een paar procent beter had gepresteerd, was het een overwinning voor Shot geweest.” 

De mannen van Shot verloren met 3-1 (15-25, 25-19, 25-20, 25-20) van Limes. ,,We begonnen erg sterk”, zag trainer John Kemp. ,,De servicedruk was hoog en blokkerend waren we sterk, we trokken de set overtuigend naar ons toe.” Daarna kreeg Limes de service van Shot onder controle en konden zij hun middenaanvaller in stelling brengen. Shot begon fouten te maken en Limes pakte steeds de sets.

De volleybalsters van GO’97 pakten belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Vives: 3-1 (20-25, 25-23, 25-22, 25-15). ,,We hebben de laatste wedstrijden onnodig een aantal punten laten liggen, dus het was belangrijk om weer eens een wedstrijd te winnen”, vond Linda Bakker-van Schaïk.

Ondanks een goede start van GO pakte Vives wel de eerste set. ,,Vanaf de tweede set kregen wij meer controle op de wedstrijd”, vond Bakker-van Schaïk. ,,We voerden de druk op en namen meer risico bij het aanvallen, we gebruikten de gaten in hun verdediging goed.”

De mannen van GO’97 deden opnieuw goede zaken in een belangrijke wedstrijd. Tegenstander Shot 4 werd met 3-1 verslagen (23-25, 25-19, 25-16, 25-19). ,,De eerste set was een gelijkopgaand foutenfestival, waarbij beide teams veel te veel fouten maakten”, vond speler Dick ter Horst. ,,Het was voor coach Max Smidt tijd om zijn ietwat gefrustreerde spelers weer in de juiste flow te krijgen.” Dat lukte goed, want in de andere drie sets kwam de thuisploeg niet echt in gevaar.

De volleyballers van TiVoC hebben hun goede reeks wedstrijden van de laatste weken niet voort kunnen zetten. De Tielenaren kregen met 0-4 (23-25, 14-25, 19-25, 21-25) klop van Pegasus. ,,Het was een mindere pot”, moest TiVoC-speler Tony Hendriksen concluderen. ,,We speelden echt een slechte pot en kwamen de hele wedstrijd niet onder de druk van de tegenstander uit.” De eerste set was nog spannend, maar ook die ging naar Pegasus.

,,Vooral in de passing lieten we een hoop liggen, waardoor we er aanvallend ook niet uitkwamen tegen de routiniers”, vond Hendriksen.

De vrouwen van TiVoC verloren ook, maar hielden wel een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen Aetos: 2-3 ( 25-19, 17-25, 25-18, 23-25, 12-15). ,,We speelden een stuk beter dan vorige week”, vond speelster Meike Elfring. ,,Aetos stond vierde en de vorige keer hadden we heel veel moeite tegen dit team.” Dit keer lukte het TiVoC om druk te zetten met een goede service en door hard te werken hielden de Tielse vrouwen veel ballen in het spel. ,,In de tweede set verslapte onze service en dit zag je ook terug in de uitslag”, aldus Elfring. ,,Gelukkig wisten we het vanaf de derde set weer op te pakken.”

Regiosport