Volledig scherm
Shot op archiefbeeld. © Foto Raphael Drent

Shot met gemak langs Waterlanders

CULEMBORG - De volleyballers van Shot speelden in de derde divisie een degelijke wedstrijd tegen Waterlanders en wonnen met 4-0.

,,We begonnen sterk aan de wedstrijd, waardoor we al snel een voorsprong pakten”, zag Shot-trainer John Kemp. ,,Daarna zette Waterlanders wat aan, door wat concentratieverlies aan onze kant, bleef de wedstrijd daardoor even gelijk opgaan.”  Kemp wisselde veel in deze set, om zo iedere keer weer een nieuwe impuls te krijgen binnen de ploeg. ,,De invallers waren gretig en alert, waardoor de set uiteindelijk toch naar ons ging”, was de trainer tevreden.

In de derde set was er een breekpunt voor Waterlanders: ,,Wij profiteerden optimaal en het was voor ons zaak om alert te blijven voor de vierde set.” Shot begon ondanks de waarschuwing toch wat servicefouten te maken, maar na een wake-upcall in de timeout begon de ploeg weer ouderwets te spelen en was de 4-0 winst een feit.

De vrouwen van Shot wonnen met 4-0 van Irene. ,,De eerste set was buitengewoon rommelig en slordig”, vond trainer Michel Plass. ,,Gelukkig konden we een 15-6 achterstand nog omzetten naar winst.” Vooral door de inbreng van Sanne Falier en Suze Koedam keerde het tij: ,,Zij wisten op ijzersterke wijze de set naar zich toe te halen”, constateerde Plass.

Daarna was Shot beter bij de les en lieten de Culemborgse volleybalsters zich niet meer verrassen. ,,Als je team slecht speelt, maar toch veerkracht laat zien en de winst binnenhaalt, kan je als coach alleen maar tevreden zijn.”

De mannen van GO’97 wonnen overtuigend van tegenstander Protos uit Utrecht: 4-0 (25-18, 25-17, 25-16, 25-10). ,,Waar we het de laatste wedstrijden lastig hadden tegen de lager geklasseerde teams, waren we deze wedstrijd van het eerste tot het laatste fluitsignaal goed bij de les”, zag speler Dick ter Horst. ,,In een sportieve wedstrijd kregen de bezoekers geen moment het idee dat er iets te halen viel.” GO maakte weinig fouten in de service en in de pass, waardoor Protos vakkundig werd weggespeeld.

Regiosport