Volledig scherm
Shot op archiefbeeld. De ploeg van John Kemp won op karakter in vier sets van Limes. © Foto Raphael Drent

Shot neemt revanche op zichzelf

CULEMBORG - De volleyballers van Shot wonnen op karakter met 4-0 van tegenstander Limes (25-23, 25-21, 25-23, 25-23). Trainer John Kemp noemde het een ‘overwinning op basis van karakter’: ,,We waren strijdlustig en verdedigden goed in het veld.”

Shot moest iedere set hard knokken, maar trok de setwinst telkens naar zich toe. ,,In set vier kwamen we achter door een sterke middenspeler van Limes die veel punten maakte. We brachten Thijs Verbeek in om hem af te stoppen. Dit lukte, waardoor we de volle winst binnen haalden”, legt Kemp uit.

De vrouwen van Shot boekten een sterke overwinning op Switch: 4-0 (25-17, 25-19, 25-17,25-19). ,,We speelden geconcentreerd en wisten goed de zwakke plekken van Switch te vinden”, zag trainer Michel Plass. ,,Vooral onze service bracht Switch in de problemen.”

De volleybalsters van GO’97 speelden in de eerste klasse een veel betere wedstrijd dan vorige week, maar er moest toch nog hard geknokt worden voor de punten tegen Vives: 2-3. ,,De focus en concentratie was er deze wedstrijd bij ons vanaf het begin”, vond speelster Linda Bakker-Van Schaïk. GO pakte een voorsprong en behield deze: 22-25. In de tweede en derde set verdedigde Switch sterker. ,,Bij ons ontstonden er juist steeds meer misverstanden.”

Vives pakte beide sets. Jeugdspeelster Jiska Bakker versterkte de Geldermalsense aanval: 22-25. De beslissende set was voor GO: 9-15.

De mannen van GO’97 hadden geen kind Shot 4: 4-0 (16-25,9-25, 11-25, 23-25). ,,We hadden ons voorgenomen om sterk te starten”, legt speler Mark Derksen uit. ,,We waren beter en scherper.” In de laatste set verslapte de aandacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport