Volledig scherm
Jolanda van Westrenen. © Raphaël Drent

Snelheid Jolanda is menig mannelijke motorcoureur te machtig

LIENDEN - De Liendense Jolanda van Westrenen (30) maakt al jaren furore in de motorwereld en is daarin menig man te snel af. Komend weekeinde rijdt ze met haar Girls Racing Team mee in een grote 24-uurs race.

Van Westrenen haalde acht jaar geleden haar motorrijbewijs, zonder dat haar ouders er van af wisten. Na een dagje scheuren op het circuit in Assen was ze verkocht. In 2010 haalde ze haar racelicentie.

Bocht aansnijden
Sindsdien racet ze tussen de mannen, bij wie ze in het begin natuurlijk erg opviel. „Vaak probeerden ze me voor de race van alles uit te leggen, bijvoorbeeld hoe ik een bocht moet aansnijden. Vervolgens haalde ik ze in de race gewoon in.”

24-uurs race
Komend weekeinde racet ze samen met twee Françaises en een Amerikaanse namens het Girls Racing Team een 24-uurs wedstrijd in Frankrijk. Die race maakt deel uit van het wereldkampioenschap. Vorig jaar won de ploeg een soortgelijke wedstrijd in Barcelona, maar nu is het deelnemersveld sterker. „Er doen 55 teams mee en we willen absoluut geen laatste worden.”

De 24 uurs-race op het circuit Paul Ricard, in de buurt van Marseille, begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Het complete verhaal over motorracer Jolanda van Westrenen leest u woensdag 14 september in de Gelderlander, editie Rivierenland, of in onze e-paper.

Bekijk een inhaalrace van Jolanda van Westrenen op het circuit in Assen.

Een spannende race.! Van plek 17 naar 3 gereden en ook nog de snelste rondetijd van het veld en een nieuw PR van 1.54.1. Zoals in het verslag van de CRT te lezen was: "Jolanda van Westrenen maakt het spannend." "Ze heeft een slechte start gehad,maar geeft niet op." "Voor de toeschouwers blijft ze de smaakmaker van deze race."

Regiosport