Volledig scherm
Thymen Arensman is na een valpartij weer op dreef in Giro d’Italia voor beloften © William Hoogteyling

Thymen Arensman gokt nog op ritzege in Baby-Giro

DEIL - Wielrenner Thymen Arensman uit Deil heet zich hersterd in de Giro d’Italia voor beloften. Hij eindigde donderdag als zesde in de Koninginnerit.

De rit met start en finish in Aprica was met 94 kilometer niet lang, maar met twee beklimmingen van de Mortirolo wel loodzwaar. De 19-jarige renner uit Deil ging als een van de favorieten voor de eindzege van start in Italië, maar een valpartij in de derde etappe naar Gaiole in Chianti maakte aan alle illusies een einde. 

Arensman kon in een gravelafdaling een renner die voor hem viel niet meer ontwijken en liep schaafwonden over zijn hele lichaam op.

Met het klassement buiten bereik, is Arensman gebrand op een ritzege. De renner van SEG Racing Academy reed donderdag op de eerste beklimming van de Mortirolo met de Italiaan Kevin Colleoni weg bij de concurrentie.

Arensman werd bijgehaald door drie Colombianen en een Italiaan en legde met bijna twee minuten achterstand op winnaar Juan Diego Alba uit Colombia beslag op de zesde plaats. ,,Ik voel me nog geen honderd procent, maar dit geeft in ieder geval moraal voor het weekeinde”, bleef Arensman strijdbaar.

De finish van de Giro voor beloften is zondag met een superkorte rit (35,8 km) met finish op de top van de Passo Fedaia.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport