Oscar Riesebeek voor de start van een nu al gedenkwaardig wielerseizoen.
Volledig scherm
Oscar Riesebeek voor de start van een nu al gedenkwaardig wielerseizoen. © Cor Vos

Thymen Arensman heeft stille hoop om Ronde van Spanje te rijden

TIEL/DEIL/GELDERMALSEN - Als het aan de wereldwielerbond UCI ligt, vinden de grote wielerrondes nog dit jaar plaats. 

Tielenaar Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Etienne van Empel (Vini Zabù-KTM) uit Geldermalsen en Thymen Arensman (Team Sunweb) uit Deil hopen op kansen.

In de (voorlopige) wielerkalender vindt de Tour de France plaats van 29 augustus tot 20 september, de Giro in oktober en de Vuelta (met de start in Utrecht) waarschijnlijk in november. Ook vijf grote wielerklassiekers krijgen nog een plaats op de kalender. 

Voorbarig

,,Als het allemaal doorgaat”, blijft Etienne van Empel voorzichtig. ,,Ik vind het nog vrij voorbarig te denken dat zo’n groot circus als de Tour of de Giro door kan gaan, maar ik snap wel dat er iets in het vooruitzicht moet zijn om naar toe te kunnen leven.”

De Italiaanse ploeg van Van Empel, Vini Zabù- KTM, heeft een wild card voor de Giro. ,,Ik hoop dat het doorgaat. De Giro is voor Italiaanse ploegen de belangrijkste wedstrijd om publiciteit te genereren.”

Quote

Ik kan sowieso niet wachten tot ik weer kan doen wat ik het liefste doe: koersen

Oscar Riesebeek

Het team van Oscar Riesebeek, Alpecin-Fenix, heeft geen grote ronde op het programma staan. ,,Maar deze nieuwe situatie schept misschien wel kansen”, denkt de Tielenaar. 

Grote ronde

,,Het zou kunnen dat er ploegen afhaken voor een ronde omdat ze zo dicht op elkaar volgen. Het zou echt supergaaf zijn om een grote ronde te rijden. Ik kan sowieso niet wachten tot ik weer kan doen wat ik het liefste doe: koersen.”

Thymen Arensman maakt, mits er weer wordt gekoerst wordt, in augustus voor Team Sunweb zijn debuut in het profpeloton. 
,,Alle wedstrijden worden in een kort tijdsbestek verreden. Voor mij komt dat heel goed uit. Er zijn namelijk heel veel wedstrijden, maar de ploeg moet het met hetzelfde aantal renners doen. Als ze me nodig hebben, wil ik heel graag de Vuelta rijden.”

Regiosport