Volledig scherm
Wielrenner Thymen Arensman traint binnen en achter een laptop om na een sleutelbeenbreuk weer fit te worden. © Raphael Drent

Thymen Arensman moet voorlopig binnen trainen

DEIL - Thymen Arensman zal tenminste zes weken geen koersen rijden. De 19-jarige wielrenner SEG Racing Academy brak tijdens een training zijn rechtersleutelbeen op twee plaatsen.

Het ongeluk gebeurde in Schoonrewoerd. Arensman had die dag college gehad in Utrecht en was onderweg voor een trainingsrondje van twee uur, toen plotseling van achter een heg een vierjarig jongetje met zijn skelter de weg overstak.,,Ik reed zo’n dertig kilometer per uur, er was geen ontwijken meer aan. Ik klapte er zo bovenop”, vertelt Arensman die inmiddels is geopereerd.

Het jongetje hield aan de botsing een gebroken bovenbeen over. Arensman: ,,We hebben hem vrijdag opgezocht en het gaat goed met hem. Hij heeft geen gips, maar een draad door zijn bot heen om de breuk bij elkaar te houden. Ik had een cadeautje voor hem meegenomen voor de schrik en ik heb van hem een tekening gekregen. Super lief.”

Arensman brak in juni ook al zijn sleutelbeen op meerdere plaatsen. ,,Ik voelde meteen dat het weer mis was. De plaat van de vorige operatie zat er nog in, het sleutelbeen is precies aan beide kanten van die plaat gebroken. De oude plaat is vervangen door een nieuwe, langere.”

Botweefsel

De chirurg drukte hem op het hart de komende tijd niet buiten te fietsen. ,,Het risico is gewoon te hoog. De plaat die er nu in zit, is groot. Als ik er weer op val en mijn sleutelbeen weer breek, kan er geen langere plaat in. Het is nu belangrijk dat er voldoende nieuw botweefsel aangemaakt wordt en de breuk goed heelt.”

Hij bereidt zich binnen op de trainer voor op die koersen. ,,Gelukkig heb ik van het team een smarttrainer ter beschikking waar je heel goed op kunt trainen en met Zwift, een online cycling app, zelfs wedstrijden kunt rijden. Natuurlijk fiets ik het liefst buiten, maar op deze manier kun je ook goed in conditie blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport