Volledig scherm
Thymen Arensman gaat naar het WK in Oostenrijk. © William Hoogteyling

Thymen Arensman opeens troef voor WK beloften

DEIL - Wielrenner Thymen Arensman uit Deil is door bondscoach Peter Zijerveld geselecteerd voor het WK voor beloften (onder 23 jaar). 

De mondiale titelstrijd vindt van 23 tot en met 30 september plaats in het Oostenrijkse Innsbruck.

De pas 18-jarige Arensman maakte onlangs indruk door in de Tour de l’ Avenir - de Tour de France voor belofterenners – als tweede te eindigen. Arensman reed met de beste renners mee omhoog en op het zware parcours in Innsbruck moet hij dan ook goed uit de voeten kunnen.

Trots

Arensman is ‘super trots’ dat hij als eerstejaars belofterenner Nederland op het WK mag vertegenwoordigen. ,,Het WK wordt op een enorm zwaar parcours gereden met ontzettend veel hoogtemeters. In de Tour de l’Avenir heb ik bewezen dat ik goed kan klimmen en dat ik omhoog niet voor veel renners hoef onder te doen. Ik hoop dat ik weer goed mee bergop kan, dan zou ik erg tevreden zijn.”

De 179,9 kilometer lange wegwedstrijd voor beloften staat op vrijdag 28 september op het programma.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport