Tiel'72 op archiefbeeld. De ploeg van Mathijs Ramaker begint het avontuur in de tweede klasse met een nederlaag bij Fiducia.
Volledig scherm
Tiel'72 op archiefbeeld. De ploeg van Mathijs Ramaker begint het avontuur in de tweede klasse met een nederlaag bij Fiducia. © William Hoogteyling

Tiel’72 maakt kennis met tweede klasse

VLEUTEN - Nadat het veldseizoen vorig weekend begon, maakte Tiel’72 afgelopen zaterdag ook de eerste minuten. De thuiswedstrijd tegen Luno ging niet door vanwege een huwelijk bij de bezoekers. Daardoor openden de Tielenaren bij Fiducia. Het resulteerde in een 25-19 nederlaag.

Fiducia - in de zaal een eersteklasser - sloeg het beslissende gaatje bij 16-16. ,,We hielden het niet meer vol. Ze kwamen op 18-16 en wij misten een strafworp. Op dit niveau moeten wij er een tandje bij doen”, reageerde een niet ontevreden Mathijs Ramaker. Dinsdagavond haalt Tiel’72 de wedstrijd tegen Luno in:

Doelpunten Tiel’72: Stanly Kool 8, Jennifer van den Eshof 3, Thomas van der Wal 3, Sierd Hettema 2, Pascal van der Lans 2 en Damian Vos

Medetweedeklasser Kesteren leed tegen Rheko het tweede verlies: 9-19. ,,We zijn nog niet zover. Dat kost tijd. De vraag bij ons is: waar halen wij de doelpunten vandaan? Het is wel positief dat we meer pogingen hebben dan vorige week: 80 om 50", zag Michel Ligt die met de geblesseerde Otto Pouwer een belangrijke pion mist.

Doelpunten Kesteren: Joeri Zoontjes 4, Anne van Hesteren 2, Martijn ten Hove, Daan van Kalkeren en Dirkjan Kooij

Animo tikte opnieuw de 26 doelpunten aan. Na de 26-12 overwinning op Huizen won de ploeg van Wim Jansen ditmaal van Skunk: 26-9. Jansen: ,,Onze doelstellingen waren: zelf 25 goals en SkunK onder de tien houden. Dat is gelukt. Het was wel moeilijker dan tegen Huizen.”

Doelpunten Animo: Marco van Est 7, Alieke Hol 7, Wim van Breda 4, Herbert van Doorn 4, Eric van ‘t Hoog 3 en Mandy Bontam

In de vierde klasse verloor SGV opnieuw met minimaal verschil. De Culemborgers moesten de zege aan KCD laten: 9-10. ,,Een slechte wedstrijd van onze kant. Het moet beter”, was trainer André Pasman duidelijk. Komende zaterdag is SGV vrij. Een week later wacht OJC’98, dat eveneens puntloos is.

Doelpunten SGV: Daphne Vermeulen 3, Marleen Jellema 2, Leon van Elteren, Manon Matena, Timon Mertens, Sander Smit

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport